Bir gezme, tozma ve etkinlik blogusu.

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Avatar the anforçıneytli NOT last concept fucker

Bu yazı sağlığınız için ağır spoiler içeriyor... içermeye de bilir ama zaten animasyonunu izlemediyseniz filmden ne bok anlayacaksınız? O zaman spoiler falan yok.


Del klavyeyi ele geçirmiş;

Evet. Biz bugün (aslında dünden önceki gün ama mesajın tarihini dünden önceki güne ayarlayacağımız için bugün oluo, öyle işte) Avayar'ı izlemeye gittik, kustuk, geldik. Yanımda Rose var ama pek bi' "meeeh" durumunda, içimden bir ses tüm yazıyı bana yıkacak diyor <.<


Rose mızırdanmış;

Meeeh.


Rose, Del'e klavyeyi geri kakalamış;
Peki. Demiştim. Gıcık kedi. Hms...


Rose geri gelir;

Az önce Del'in saçını maviye boyadık, tırnaklarım mavi oldu, bakalım nasıl olcak. Filme dönersek, film üzerine yorumlarım şu şekilde [pres paketlerde özenle isteyiniz].

Neden çok güzel bir şekilde tasarlanmış, çizilmiş, hazırlanmış konsepleri, tekrardan tasarlıyorsunuz? O kostümlerin ve saçların hali ne öyle? Ateş Ulusu'nun zırhları, Mavi-Ruh'un maskesi, Su Kabilesinin kıyafetleri? Siz niye Ateş Ulusunu Hintli yaptınız ki? Nerde o bellerine kadar saçları Ateş-Lordu Ozai'ın? Nerde herkesin tepeden çin usulü toplanmış saçları? Kuzey kabilesinin Rus hali nedir ayrıca? Sanırım tekrar tasarlanmada hoşuma giden tek ama tek şey Aang'in dövmeleri oldu [o da hafiften kelt haçına benziyor... ilginç.]

Karakter ve oyunculuklara gelirsek; Sokka suspus ve emo bir karakter olmuş. Filme 10 repliği ya var ya yok. Katara rol yapmayı beceremiyor zaten. Aang ciciydi... Sevdim ben. Zuko; dış görünüş olarak cıks ama karakteri güzel oynamış abimiz, takdir ediyoruz kendisini. Iroh amca yıkıldığım andı, kendisi gençleşmiş, gayet taş bir amca olmuş? Nerede bizim göbekli tonton dedemiz? Ama en azından repliklerini uygun yazmışlar.

Ateş Lordu Ozai ve Komutan Zhao da kötü. Nerede çizgifilmdeki heybetli Ozai? Üstelik Aang'in ruhlar dünyasında Avatar Roku ile konuşması yok, sadece Roku'nun ejderhasıyla konuşuyor. Kiyoshi savaşçılarının varlığının olmamasını da ekleyebilirim =p


Genel olarak senaryoya bakarsak... Pres! Makaslayıp yapıştırmışlar sahneleri, ne Zuko'nun Aang'i hapisaneden kurtarmasına anlam verebiliyorsunuz ne de Zhao'nun bir anda niye gaza geldiğini.

En sondaki Kuzey Su Kabilesi'nde Aang'in Avatar moduna geçtiği yerde 10dakika boyunca arkadaş tsunami kaldırdı okyanustan. Sonra geri bıraktı. Gemilerin üstüne fırlatmicaksan neden kaldırıyosun? Madem aksiyon yok neden 10dk sürüyor bu?


Yue güzeldi. Gözlerinin lens olduğu çok barizdi.


Bükme sahnelerini çok abartılı hareketli yapmışlar. Çoğunlukla efektlerle hareketler birbirini tutmuyordu.
Toprak bükücüleri hapisten kurtardıklarında Katara aşk yaşamıyor muydu ya? Bacak kadar velet olmuş Haru? <.<;

Sevmedim, sevemedim, ikinci filme sinemada gider miyim bilemem. Cık ama siz gitmeyin, söyleyeceğim şey odur. Paranıza yazık, 3Dlik aman aman bir olayı da yok zaten. Aşağıda Del size bu yazdıklarımı resimli kanıtlarıyla sunacak.


Öpüldünüz.
okthxbye.


Del;

Hatun Rage'e girip çıktı, gördünüz (Le fu-).

Bana attığı üzere de fotoğrafları falan fişmekan dış kapının mandalı olarak aktaracağım.

Neyse efendim Rose'a katılmam ve filmi aynı derecede sövmeme ek olarak benim Kuzey Su Kabilesi'ni ilk gördüğüm de merakla beklediğim şey Katara'nın hatun bir su bükücü olmak adına verdiği mücadeleydi. Oradaki davanın, kavganın bir çizgifilm de işlenmesi çok başarılı bir noktaydı. Filmde bunu göremiyoruz, hop diye su bükmeye başlıyorlar.

Güney Su kabilesindeki tek yetişkin erkeğin Sokka olması gerekmiyor muydu?

Ayrıca Ateş ulusu askerleri arasında kadın gördüğümden de emin değilim. Aang görünüşte, eğer bir yere biblo olarak koyacaksınız evet şirindi ama her boka maydanoz şakacı velet yoktu ortalıkta. Bir tek o okların tasarımı hoşuma gitti, badana fırçasıyla mavi şeritler çekerler diye kormuştum. KEŞKE mavi şeritler çekselerdi de filmi daha hakkını vererek çekselerdi.

Neyse biz görsel malzemeye dönelim, Prens Zuko ve Sokka;

Bu ne kardeşim? Bu ne yani? Bollywood mu sandınız Avatar'ı? Bir de tunak tunak tun çalsaydınız bari, Azula ve ekürileri de dans ederdi. Sokka'yı oynayan yaratık pek yenilesiydi ama olmamış ne yazık ki. Üzülme, Sokka, sen gönüllerimiz de serinin en bomba elemanlarından biri olmaya devam edeceksin.

Ayrıca Zuko'nun niye saçı var? Serileri karıştırmışlar. Ayrıca süt beyazı Zuko'yu koyu renk görmek çok acı. Hani bu herifin keli lan? Hani bu herifin at kuyruğu? Abicim işin mantığını da anlamadınız ya? Hani o saç, kuyruk, topuz falan? İki sayfa karıştırıp anlasaydınız ne manaya geldiklerini.

Iroh Amcamıza gelelim. Filmdeki amca iyi oynadı, ona laf yok ama göbekli, durmadan çay içen ve Konfüçyus gibi konuşan Iroh'u tercih ediyorum ben.

Gelelim Ateş Lordu Ozai'ye ve birkaç kez "wtf" geçirelim. Buyrun hepbirlikte;

WTF?!!

Nerede şu görkemli Ateş Lordu, nerede bu amca? İnanın filmde de aynen böyle gözüküyor, yani yukardaki gibi. Buyrun aslını analım;

Koca film boyunca beğendiğim yegane sahneler Yue'nin olduğu sahnelerdi zira en azından o hatunu düzgün uyarlamayı -neredeyse- becerebilmişler.


Kostümlere gelirsek, Güney Su Kabilesi'nin kostümleri başarılıydı ama güzel kardeşim siz hiç mi izlemediniz bu seriyi? Ucundan bile mi bakmadınız? Kabilenin insanlarına bi' bakın ya, bi' bakın. Sizin seçtiğiniz kadar süt beyaz mı lan bu adamlar? Piyasada melez genç oyuncu hiç mi yok?


Burada da Ateş Ulusu Askerleri'nin formaları var. Eğer başka bir film olasaydı, filmdeki askerlerin kostümleri güzel olurdu ama bu film için DEĞİL! Fanlar tarafından hazırlanan cosplayler bile daha başarılıydı yani. Nerde o ulusların elementlerini temsil eden kılık kıyafet? Nerde?

Ayrıca Katara'nın kolyesi de çok kötüydü, sanırsınız boynuna kaya bağlamışlar.

Gezerken nette şöyle bir şeye denk geldik, FanCast diye bi' eleman yapmış. Sokka'yı Zuko'yu oynayan eleman oynasın demesi ve Emma Watson'un da söz konusu rolü ne kadar iyi yapabileceğinin göreceli olması dışında fena seçimler yapmamış arkadaş. Bir de biz Katara ve Toph seçimini de sevmedik pek zaten Toph olan seçiminin imkanı yok. Söz konusu hatun (oyuncu olan) aldı başını gitti, büyüdü falan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder